Omgeving

Gelegen in een landelijke omgeving, aan de voet van de bosrand in het mooie heuvelland.

De vakantiewoningen De Biesenberg is een kleinschalig vakantiecentrum dat bestaat uit 3 vakantiewoningen, gelegen in een landelijke omgeving, aan de voet van de bosrand in het mooie heuvelland. Een gelieve plek voor iedereen die onbezorgd wil genieten van al het goede ”Bourgondische” wat Limburg in huis heeft.

• OMGEVING •

Maastricht

Elke cultuurliefhebber en Bourgondiër uit binnen- en buitenland moet een keer in Maastricht zijn geweest.

Ongeacht wanneer je in Maastricht komt of met welke groep, er is altijd voor ieder wat wils.
Maastricht is een prachtige stad met een rijke historie. Alle Romeinse, Spaanse en Franse invloeden hebben van Maastricht een unieke stad in Nederland gemaakt.  (15 auto-minuten)

• OMGEVING •

Valkenburg

Valkenburg aan de Geul is een van dé grote toeristische trekpleisters van Zuid Limburg. Een bezoekje brengen aan dit romantische plaatsje is dan ook zeer de moeite waard.

De bekende mergelgrotten zijn één van de vele kenmerken van dit unieke plaatsje. Vooral in de winter komen duizenden mensen op de sprookjesachtige kerstmarkt in de grotten af, maar ook in de rest van het jaar (in het bijzonder Mergelmaand Oktober) zijn de ondergrondse gangenstelsels een ware belevenis. ( 10 auto-minuten)

• OMGEVING •

Aken

Vlak over de grens in Duitsland ligt Aken, de stad van Karel de Grote.

Dat Aken tegenwoordig zo een rijke en mooie stad is, is te danken aan de Romeinse tijd. In de 8e eeuw laat Karel de Grote hier zijn paleis bouwen en benoemd Aken als hoofdstad van zijn rijk boven de Alpen.
De vele bezienswaardigheden herinneren ons aan deze tijd. Een ander fenomenaal monument dat Karel de Grote ons heeft nagelaten is de Dom van Aken, de vroegere paltskapel. Deze bisschoppelijke kerk, die door UNESCO als wereld erfgoed is benoemd, is o.a. de rustplaats van Karel de Grote en de kroningsplaats geweest van tientallen (Duitse) keizers. ( 35 auto-minuten)

• OMGEVING •

Luik

Het vroegere bisschopsdom en prinsendom is dankzij haar geschiedenis en huidige industrie uitgegroeid tot één van de belangrijkste steden in België.

Maar gelukkig is al deze grootsheid niet ten koste gegaan van de charme van de Waalse stad. In het centrum zijn talrijke knusse straatjes te vinden met winkels en heel veel cafeetjes. Het is dan ook niet toevallig dat hét Waalse folkloristische figuur Tchantchès, een marionet, gekenmerkt wordt door zijn kwajongensachtige karakter en zijn liefde voor het glas bier.
Luik is uitermate geschikt voor een dagtrip. ( 45 autominuten)

• OMGEVING •

Wandelen

De omgeving leent zich perfect om erop uit te trekken voor een lange wandeling door een afwisselend landschap, van hellingbossen, holle wegen, velden en akkers. Met een beetje geluk komt u een ree, vos of das tegen.untitled7imageswd88qsfx

• OMGEVING •

Fietsen en mountianbike

De vakantiewoningen liggen direct aan een knooppunten-route, waar u met fiets of mountainbike mooie routes kunnen uitstippelen. Het fietsnetwerk is in totaal zo’n 600 kilometer lang en heeft 100 knooppunten. Uiteraard kunt u richting het heuvelland trekken, maar als je niet zo van steile uitdagingen houdt, zijn er in Zuid-Limburg een mooie routes te fietsen. Naast heuvels en dalen, zijn er  plateaus en vlaktes, zodat je een hele dag op het vlakke kunt fietsen, door gezellige dorpjes en stadjes. Onderweg zijn er voldoende terrasjes, voor een natje en een droogje. Stel bijvoorbeeld je eigen route samen met behulp van het fiets-routenetwerk, dat loopt tussen de Duitse en de Belgische grensmtb-kaart

 en geniet van het prachtige landschap en de Bourgondische levenswijze.